Ik ben toe aan een nieuwe koekenpan, mijn is al oud en versleten... Nu twijfel ik een beetje te erg, nieuwe koekenpan of gaan voor een wok. Wel een grote.. Denk makkelijker voor bijvoorbeeld macaronie of spaghetti, mie wokschotel (zeg het eigenlijk al )
Wat hebben jullie en de ervaring van een wok
-
25 mei '23 - 17:16:33
-
Ik heb allebei.
Want in een wok is een eitje bakken of mss pannenkoeken niet te doen. Beide pannen zijn voor heel andere gerechten bestemd.25 mei '23 - 17:36:14 -
-
Ik heb een wok en een kleine koekepan
Want een ei, biefstuk of pannenkoeken.. dat gaat in mijn hoofd niet samen met een wok
Hapjespan ook nog een optie25 mei '23 - 17:38:00 -
quote:
Dit schreef Inge65
Ik heb allebei.
Want in een wok is een eitje bakken of mss pannenkoeken niet te doen. Beide pannen zijn voor heel andere gerechten bestemd.
Eens!25 mei '23 - 17:41:40 -
Ik heb verschillende maten koekenpannen en ook een wok. Maar die wok gebruik ik eigenlijk bijna nooit meer. Ik maak wokgerechten meestal in mijn grootste koekenpan.
25 mei '23 - 17:50:05 -
quote:
Dit schreef Lisam3
Ik ben toe aan een nieuwe koekenpan, mijn is al oud en versleten... Nu twijfel ik een beetje te erg, nieuwe koekenpan of gaan voor een wok. Wel een grote.. Denk makkelijker voor bijvoorbeeld macaronie of spaghetti, mie wokschotel (zeg het eigenlijk al )
Wat hebben jullie en de ervaring van een wok
Ik heb ook beide. Voor gerechten als nassie, spaghetti ed is een wok veel fijner.
Ik heb ook nog een braadpan, maar die gebruik ik eigenlijk nooit meer.25 mei '23 - 17:52:15 -
Ik vind een wok fijn om mee te werken.
Gebruik m vaak. (Vlees, groenten, 1pansgerechten, nasi etc)
Koekenpan gebruik ik ook.
Ik zou zeggen, doe beiden😅25 mei '23 - 17:56:33 -
Ik gebruik ook beide
Mijn wok vaker omdat ik veel roerbak/ovenschotels maak.25 mei '23 - 18:18:35 -
Ik heb 3 koekenpannen, een hapjespan en een wok.
De wok gebruik ik nooit en staat in de weg.25 mei '23 - 18:29:40 -
Je vraagt er naar dus: 4 x een wok en 6x een koekenpan
De wok in een heel grote gietijzeren uitvoering , een Chinese plaatstalen zonder tefal laagje en 2 x kleinere met tefal laagje . De koekenpannen ook in verschillende maten en soorten.
Voor mij is het gebruik van die pannen afhankelijk van wat ik kook en soms van de hoeveelheid ( vandaar de kleine uitvoeringen) . En ik gebruik ze allemaal . . . .
Vind de uitvoeringen zonder tefal het fijnst omdat ik daarmee zonder schroom kan roeren, scheppen en schrapen zonder bang te zijn om de tefal laag te beschadigen en dan mogelijk tefal ( niet echt gezond spul) door m'n gerecht te hebben . Na 1 of 2 jaar raakt die laag , in ieder geval bij mij, altijd beschadigt en kan ik de pan weggooien.
Mijn advies ?
Koop in een Chinese winkel of toko een kleine plaatstalen wok met ring voor eronder . Kost niet meer dan een tientje maar is wel precies waar in Chinese restaurants mee gekookt wordt en niet zonder reden .
Brandt die voor het eerste gebruik goed in ( ramen open! ) en koop daarnaast een koeken pan met een maat die je het best past. Ook daarbij voor een exemplaar zonder tefal laag gaan wat mij betreft .25 mei '23 - 18:43:51 -
quote:
Dit schreef Marlies
Ik heb 3 koekenpannen, een hapjespan en een wok.
De wok gebruik ik nooit en staat in de weg.
Hier ook. Toen mijn hapjespan aan vervanging toe was, heb ik een wok gekocht. Binnen een paar weken ook maar de koekenpan vervangen omdat ik die steeds meer ging gebruiken en ik geen grote koekenpan had, daarna weer een hapjespan gekocht, en sindsdien gebruik ik de wok niet meer.25 mei '23 - 19:21:35