quote:
Dit schreef 00h
k ga 100 gram weken...kijken hoeveel gram dat wordt, mooi experiment.
Ik google meestal de omrekeningen.
Voor kikkererwten:
>>LINK<<
Maar zelf uitproberen is natuurlijk veel leuker. En dan een lijstje maken ( en niet kwijtraken) voor de volgende keer omrekenen.
-
14 jan '23 - 18:29:18
-
quote:
Dit schreef DaniellaJ
Ik google meestal de omrekeningen.
Voor kikkererwten:
>>LINK<<
Maar zelf uitproberen is natuurlijk veel leuker. En dan een lijstje maken ( en niet kwijtraken) voor de volgende keer omrekenen.
Wat leuk!
Dank je Maaruhhhh
Door het weken wordt het gewicht van de kikkererwten bijna verdubbeld. Een gewicht van 350 gram droge kikkererwten levert 600 gram natte erwten op.
Dus je hebt 350 gedeeld door 6 = 58,33 gram gedroogde kikkererwten nodig om 100 gram natte te verkrijgen.
dan heb ik te weinig...
k ga ze zo koken... even kijken of het in het weekwater moet of in vers water.
14 jan '23 - 19:04:18 -
-
Gespleten tuinbonen
Nachtje wellen, daarna droogdeppen en dan in de oven (met wat olie) of frituur bakken tot ze knapperig zijn.
Ik vind dat een lekkere snack.14 jan '23 - 19:34:32 -
Hey wat leuk dat je mee doet!
Doe je er nog zout of kruiden over?
14 jan '23 - 19:41:17 -
quote:
Dit schreef 00h
Hey wat leuk dat je mee doet!
Doe je er nog zout of kruiden over?
Beetje zout14 jan '23 - 19:42:11 -
quote:
Dit schreef 00h
Wowww duur spul :
300 gram 11 euro!
>>LINK<<
en wat is het...
Fiberhusk is glutenvrij. Het ontstaat door het malen van psyllium - ook wel vlozaad. Je kunt het goed gebruiken bij het glutenvrij bakken. Fiberhusk gedraagt zich als een bindmiddel waardoor je baksel minder snel kruimelt of uit elkaar valt.
Psyllium of vlozaad kun je kopen onder de merknaam Fiberhusk en is belangrijk voor glutenvrije broodbakkers. Fiberhusk (merknaam) is heel fijn gemalen psyllium en heb je nog minder van nodig dan van psylliumpoeder dus eigenlijk heel voordelig en makkelijk in het gebruik want het klontert niet snel.
Fiberhusk is de merknaam. Als je zoekt op vlozaad of gemalen psyllium kom je goedkopere opties tegen
15 jan '23 - 03:53:24 -
Voor paarden om het maagdarmstelsel te helpen bij teveel zand in de maag.
750 gram voor 12,99
elders nog een tientje de kilo dank je wel
zo leuk OA !!!15 jan '23 - 08:13:51 / 15 jan '23 - 08:32:36 -
quote:
Dit schreef Bosbes
Klinkt/leest allemaal goed 00htje!
Ben benieuwd naar het resultaat!
geen lijnzaadjes meer in huis, die heb ik vast weggedaan bij de verhuizing, geen rijstebloem toegevoegd en dus geen vlozaad.
Wel de gekookte kikkererwten, die inderdaad omgerekend volgens de tabel net iets te weinig aan gewicht hadden gekregen dat wat er in het recept gevraagd werd.
Dus
Kikkererwten en
sesamzaad (dat had ik nog ruimschoots in de kast,
zwart annijszaad (voor dat geboorte muisjes zmaakje, daar had ik nog wat van)
sesamolie ipv olijfolie
kookvocht van de kikkererwten ipv gewoon water
hymalya zout (had ik nog staan ipv gewoon zout)
Met de staafmixer vermalen en toen de handleiding van mijn ingebouwde oventje bestudeerd.
eerste keer in gebruik...
De staafmixer maalde er een prachtige massa van, ik deed nog wat meer kookvocht erbij en toen tussen twee bakpapieren uitgerold totdat het op de ovenplaat pastte
15 jan '23 - 08:21:33 -
Links het plaatje uit het boek en rechts de baksels van mij.
Het is te dik waardoor het net niet krokant is
Ik vind het wat te zout maar de structuur is echt fantastisch voor een cracker.
Ik denk dat ik het vaker ga proberen te maken.
Kikkererwten zijn toch wel heel bijzonder in gebruik.
Een prachtig deeg is het geworden en een bijna perfecte cracker.
k stop de rest nog even in de oven.
15 jan '23 - 08:26:34 -
Een collega maakt ook zelf crackers ze gebruikt dit recept:
drie volle eetlepels pompoenpitten
drie volle eetlepels zonnebloempitten
drie volle eetlepels lijnzaad
7 EL sesamzaad
drie volle eetlepels Amaranten
drie volle eetlepels havermout
80 gram roggemeel
1 TL wijnsteenbakpoededr
1,5 TL zout
2 EL kokosolie
125 ml water
alles in een kom mengen, tussen bakpapier dun uitrollen bovenste laag er af, in dunne repen snijden en 45 minuut op 175 graden bakken.
15 jan '23 - 08:41:05 -
quote:
Dit schreef 00h
Links het plaatje uit het boek en rechts de baksels van mij.
Het is te dik waardoor het net niet krokant is
Ik vind het wat te zout maar de structuur is echt fantastisch voor een cracker.
Ik denk dat ik het vaker ga proberen te maken.
Kikkererwten zijn toch wel heel bijzonder in gebruik.
Een prachtig deeg is het geworden en een bijna perfecte cracker.
k stop de rest nog even in de oven.
Wat leuk 00h!
Ziet er erg lekker uit.
Het lijkt me wel veel werk.
Ik kwam hier even reageren omdat ik ook een zak zwarte oog- bonen heb gekocht.
Binnen 6 weken wil ik er tenminste een paar keer van gegeten hebben.
18 jan '23 - 18:22:23