Zwarte ogen bonen & wat je in de kast hebt staan.

Zwarte ogen bonen & wat je in de kast hebt staan. 

Onderwerp van 00h

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h
    even opzoeken hoor wat je daar mee kunt.
    iemand hier een idee?
    Ik vond ze terug tijdens de verhuizing.

    even googlen.....

    wat heb jij in de kast staan en maak je niet op...
    kunnen we er iets op bedenken?
    5 jan '23 - 14:01:15 / 14 jan '23 - 13:23:02
  2. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h



    Ah ja deze, zo n zak is het...


    ook bekend als geit bonen, dat is leuk!
    En ze moeten een nachtje weken.
    Daar kan ik mee beginnen.
    5 jan '23 - 14:03:33 / 14 jan '23 - 13:23:47
  3. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    en zowaar
    het internet is toch wel fantastisch:
    >>LINK<<
    hoe je ze moet koken.
    Morgen verder.
  4. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    Plien had dit boek liggen:



    zag er zeer interessant uit..
  5. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    Mjam t wordt lekker!

    Vannacht ook nog een bloggende mevrouw Boon gelezen... interessant.

    >>LINK<<
    6 jan '23 - 12:20:40 / 24 jan '23 - 20:37:51
  6. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    k Blijf steeds een hapje nemen
    echt lekker!
  7. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    quote:
    Dit schreef 00h
    Plien had dit boek liggen:



    zag er zeer interessant uit..


    Deze is er
    de Bieb heeft veel hoor, echt leuk!
    k zit op blz 33 tekijken naar crackers van kkererwten met haver en sesam.

    Er staat fiber husk bij de ingredienten, het is een soort bindmiddel.
    Dan is het glutenvrij... k kan er ook wat anders als bindmiddel door doen denk ik, of wat zaadjes vermalen tot meel in de koffiebonenmaler misschien?
  8. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    Wowww duur spul :
    300 gram 11 euro!
    >>LINK<<

    en wat is het...
    Fiberhusk is glutenvrij. Het ontstaat door het malen van psyllium - ook wel vlozaad. Je kunt het goed gebruiken bij het glutenvrij bakken. Fiberhusk gedraagt zich als een bindmiddel waardoor je baksel minder snel kruimelt of uit elkaar valt.

    Psyllium of vlozaad kun je kopen onder de merknaam Fiberhusk en is belangrijk voor glutenvrije broodbakkers. Fiberhusk (merknaam) is heel fijn gemalen psyllium en heb je nog minder van nodig dan van psylliumpoeder dus eigenlijk heel voordelig en makkelijk in het gebruik want het klontert niet snel.
  9. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    k Heb ook nog rijstebloem staan
    zou dat ipv kunnen?
    Even opzoeken wat dat allemaal kan doen.
  10. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    Eigenlijk alleen voor baby's als ik internet moet geloven... k heb 1 eetlepel nodig k ga t gewoon proberen.
    Komt dat misschien ook eens op en die grote zak kikkererwten, moet je die weken?

    even opzoeken...
    Hoe lang moeten gedroogde kikkererwten koken?
    Laat kikkererwten 6-8 uur weken en kook ze vervolgens in 1-1,5 uur gaar. Je hoeft niet bang te zijn dat je kikkererwten kapot kookt als je ze aan het koken bent, ze behouden namelijk goed hun vorm.

    oke die zet ik in de week.


    230 gram kikererwrten uitgelekt heb ik nodig... hoeveel moeten er dan in de week...

    55 g havermout,
    35 gram lijnzaad, dat heb ik ook nog ergens
    1 eetlepel Fiber husk
    2 eetlepels zout, jemig wat veel zout! (echt veel te veel bleek na het bakken!!!)
    50 ml olijfolie
    100 ml kokend water
    35 gram sesamzaad
    zoutvlokken.
    14 jan '23 - 13:21:57 / 18 jan '23 - 18:44:37
  11. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    k ga 100 gram weken...kijken hoeveel gram dat wordt, mooi experiment.
  12. Bosbes
    Wil niet meer bang zijn

    Toon alleen de berichten van Bosbes
    Klinkt/leest allemaal goed 00htje!
    Ben benieuwd naar het resultaat!
Terug naar de lijst