quote:
Dit schreef Anthea
Ik deed altijd drie cocktailprikkers in de pit stoppen en dan op een glas met water. Maar dat kan maanden duren.
Ik heb wel een ontluikende gember en ik wil nog kurkuma doen. Maar ja dan probeer ik ze wel te laten overwinteren.
Leuk hè zo'n gember! Bij mij komen er ook all 2 puntjes boven de grond. Vorig jaar veel te laat begonnen en toen gaf ik wel wat groen maar nog niet echt veel gemberwortel. Deze staat in een pot dus die kan desnoods straks op zolder of in de schuur.
Ik zag dat er al kleine pepertjes aan mijn poblano-peper hangen. Dat zijn milde pepertjes die je kunt vullen en grillen. Zo ast ik ze in Spanje altijd
Dit onderwerp is gesloten. door nienkevb zelf op 14 januari 2023 om 20:45:22 |
Terug naar de lijst
-
-
quote:
Dit schreef Anthea
Ik deed altijd drie cocktailprikkers in de pit stoppen en dan op een glas met water. Maar dat kan maanden duren.
Ik heb wel een ontluikende gember en ik wil nog kurkuma doen. Maar ja dan probeer ik ze wel te laten overwinteren.
Dat mislukte steeds bij mij, dus nu die andere methode die lijkt te lukken22 jun '21 - 22:49:53 -
Mijn gezonde zomersnoepjes, ik moet nog door eten want dit is de dagelijkse productie
23 jun '21 - 13:54:41 -
quote:
Dit schreef nienkevb
Mijn gezonde zomersnoepjes, ik moet nog door eten want dit is de dagelijkse productie
Arme jij23 jun '21 - 20:34:48 -
En de eerste capucijners! Een gedeelte van mijn kostje voort vanavond al bij elkaar gescharreld😍
26 jun '21 - 09:50:17 -
Ooh zijn dat kapucijners ik zag ze ergens hangen en wist niet wat het was.
Even kijken mijn eerste pompoen begon te rotten, die heb ik er af gehaald, de gele courgette even opmeten zo dadelijk.
26 jun '21 - 10:29:30 -
quote:
Dit schreef nienkevb
En de eerste capucijners! Een gedeelte van mijn kostje voort vanavond al bij elkaar gescharreld😍
Lekker hoor, bij mij blijft het nog bij sla26 jun '21 - 17:12:10 -
O heerlijk! Die zijn bij mij opgeknaagd. Gelukkig heb ik wel erwten en peulen kunnen oogsten.
Ik heb vandaag wat omgeknakte knofloken en olifantenknoflook geoogst. De rest staat er nog even. Ik twijfel of ik het eruit zal halen want dan heb ik wat ruimte over om nog te zaaien.
Ik heb de eerste worteltjes geoogst, van die ronde, Parijse Markt. Voor kleigrond. En nog wat peulen. En o ja, knoflookbloemstengels, die zijn zo lekker.
En nog wat rabarber meegenomen voor een crumble.
O ja, en rode bessen.26 jun '21 - 18:57:29 -
Wat kun je nu nog zaaien, behalve sla, want nog voor de herfst te oogsten is.
26 jun '21 - 18:58:51 -
Best veel hoor. Zelfs nog courgette denk ik. Ik ga nog meer venkel zaaien, zomerworteltjes, lage bonen, sla. Straks weer herfstradijs en gewone radijs en spinazie. De Chinese kool is gisteren gezaaid. Boerenkool geloof ik kan ook nog.
26 jun '21 - 20:13:28 -
quote:
Dit schreef Anthea
Best veel hoor. Zelfs nog courgette denk ik. Ik ga nog meer venkel zaaien, zomerworteltjes, lage bonen, sla. Straks weer herfstradijs en gewone radijs en spinazie. De Chinese kool is gisteren gezaaid. Boerenkool geloof ik kan ook nog.
Oh zelfs courgette nog, dat is leuk en lekker.
26 jun '21 - 21:23:05 -
Vandaag de eerste kersen! Er gingen er best nog veel aan ondanks de strenge vorst dit late voorjaar. Maar ook anderen deden zich al te goed aan deze rode bombonnetjes. Ach, risico van het vak denk ik dan maar. De natuur wil ook lekker eten...Heel veel aardbeien en frambozen verder.
29 jun '21 - 11:53:24