Ik heb een wwb uitkering.
Nu krijg ik een 0 uren contract en de vraag is moet daar nu loon heffing over berekend worden of niet?
Zover ik weet doet de SD dit al doet, maar als er wel loon heffing berekend wordt bij het 0 uren contract scheelt dat aanzienlijk in inkomsten.
Maar dan moet ik het waarschijnlijk weer aan de belasting terug betalen toch?
Kan iemand mij helpen?
En nog een vraag:
Als er een km vergoeding is afgesproken, moet dat dan in het arbeidsovereenkomst staan?
En de 13-de maand? moet dat ook in de arbeidsovereenkomst staan?
Ha zo te zien heb ik al heel lang niet gewerkt.....
Ben blij met de baan!!!
Je moet bij de organisatie waar je de meeste inkomsten hebt de loonheffingskorting laten toepassen. Als je wwb uitkering hoger is dan je salaris uit arbeid, blijft het daar toegepast.
Weet dat een nul uren contract achteraf gecorrigeerd wordt door de gemeente. Zij zullen hier de nog door jou ontvangen vakantiegeld al bij doen. Dit betekent dat er meer wordt ingehouden dan je aan inkomsten hebt. Daarnaast heb je te maken met wisselende inkomsten. Deze maand werk je 50 uur en wordt volgende maand verrekend. Maar in die maand werk je 30 uur. Dus kun je dat niet tegen elkaar wegstrepen.
Mogelijk kom je in aanmerking voor vrijlating. Dan wordt slechts een deel van je inkomsten aangevuld tot wwb niveau. Je houdt dan meer open.
Het is een heel gedoe. Laat je vooral goed voorlichten door je klant manager.
Volgens mij wordt km vergoeding niet gezien als inkomsten. Als er sprake is van een 13e maand (dus niet een 13e periode bij 4 wekelijkse beloning), dan wordt dat met een formule al verrekend of in de uit betaal maand verrekend. Dit zou er toe kunnen leiden dat je in dat geval ineens uit de bijstand bent, met evt alle gevolgen van dien.
Ik zou even contact opnemen met je klantmanager, die kan alles goed aan je uitleggen en helpen. Km vergoeding zal vrij zijn idd maar 13e maand niet. Verder elke maand op tijd je loonstrook uploaden. Heb je nog kinderen onder de 12?
Bij een samenloop met een bijstanduitkering moet de loonheffingskorting altijd worden toegepast op het loon.
Bijstand zorgt later voor een correcte afrekening richting belastingdienst.
Reiskosten worden vrijgelaten. Een 13de maand niet.
Als je voor het eerst inkomen uit arbeid gaat verdienen heb je meestal recht op een vrijlating. Als je ouder bent dan 27 jaar mag je 25% van de verdiensten houden voor een periode van 6 maanden. Ben je alleenstaande ouder dan mag je daarna nog 30 maanden houden.
Met een 0 uren contact is het lastig inschatten wat je gaat verdienen. De gemeente weet dan ook niet precies wat ze aan uitkering moeten verstrekken.
In plaats van 1 geldstroom krijg je er nu 2, die op verschillende tijden uitbetalen. Mijn tip zou zijn om de vrijlating te gebruiken om een buffertje op te bouwen, zodat je schommelingen kunt opvangen.
Zoals Dayenne al schreef, zorg voor goede communicatie met de uitkeringsinstantie.
quote:Dit schreef marcel024 toen Ik mijn reactie schreef, had ik je profiel nog niet gezien, maar die 27 haal je dubbel en dwars
Ha zal mijn foto ff updaten....
Bedankt voor de info, dus al heb ik een 0 uren contract en voorlopig zal de uitkering hoger zijn dan het loon moet de loonheffings korting toch over het loon
worden toegepast?