Nu pas, 13 jaar na de breuk met vader van zoon, besef ik mij dat ik nooit mijzelf van het huurcontract van ons destijds gezamenlijke woning heb laten halen.
Vader van zoon woont er nog steeds. Als hij zijn huur niet meer zou betalen, kunnen ze nu alsnog bij mij aan komen kloppen?
Oeps, dat gaat nog wat worden. Vrije sector en geen idee meer van wie we het huurden. We konden het huren op basis van mijn inkomen, zijn inkomen was verre van toereikend (geen idee ook hoe hij het al die jaren betaald gekregen heeft, huur was te hoog om voor huurtoeslag in aanmerking te komen). Overleg is geen optie, er is al 12 jaar geen contact meer.
Ik las net dat als bij een relatiebreuk een partner van het huurcontract wil, er een nieuwe inkomenstoets komt om te bepalen of de achterblijvende partij kan betalen. Stel nou dat hij die toets niet doorkomt, wat dan? Of ik kom niet van het contract af, of hij moet eruit?
Toch zou ik het gaan uitzoeken en zorgen dat je ervan af komt. Maar even geen zorgen over maken hoe het dan met je ex moet. Dat is zijn pakkie aan.
Hopelijk en mogelijk heeft hij het al geregeld destijds. (?) Kan dat? Als je er nog wel opstaat dan ben je inderdaad mede verantwoordelijk voor de betalingen.
Even een vervelende klus, die je toch echt moet gaan doen. Kun je naar 1 van je oude buren gaan om te vragen wie de verhuurder is? Via het kadaster kun je mogelijk (tegen betaling) de huidige eigenaar achterhalen en dan via hen vragen of zij de verhuur in eigen hand hebben of dit regelen via een makelaar.
Je kunt in ieder geval bewijzen dat je er lang niet meer woont middels een uittreksel bij de gemeente met adres historie. Daarnaast heb je natuurlijk je echtscheidingsstukken.
quote:Dit schreef Suzette Oeps, dat gaat nog wat worden. Vrije sector en geen idee meer van wie we het huurden. We konden het huren op basis van mijn inkomen, zijn inkomen was verre van toereikend (geen idee ook hoe hij het al die jaren betaald gekregen heeft, huur was te hoog om voor huurtoeslag in aanmerking te komen). Overleg is geen optie, er is al 12 jaar geen contact meer.
Ik las net dat als bij een relatiebreuk een partner van het huurcontract wil, er een nieuwe inkomenstoets komt om te bepalen of de achterblijvende partij kan betalen. Stel nou dat hij die toets niet doorkomt, wat dan? Of ik kom niet van het contract af, of hij moet eruit?
Ik had hetzelfde probleem, alleen ik ben in het huis blijven wonen, ook vrije sector.
Mijn ex vrouw wilde op een gegeven moment van het huurcontract af, maar ik
heb haar duidelijk gemaakt dat daar zwaarwegende consequenties aan vast zaten,
een inkomenstoets, en dat ik met mijn kinderen op straat zou komen te staan.
Uit eindelijk heeft ze dit, buiten mijn weten om, toch gedaan.
Via een advocaat.
Van de verhuurder kreeg ik een brief dat ik
vanaf die dag alleen verantwoordelijk ben voor de huur/huis.
De gemeente weet vast wel wie de verhuurder is.
En de grens voor huurtoeslag is in die tijd al lang bijgesteld.
Ik denk dat de klus minder groot is dan je nu denkt.
Je kunt toch ook wel aantonen dat je in die dertien jaar geen enkele financiele bijdrage hebt geleverd aan de woonlasten mbt deze woning? Sta je nog op dat adres ingeschreven? Is er een convenant waarin staat wie waar gaat wonen? etc. Ik denk dat al deze gegevens ook mee zullen wegen. Zeker na 13 jaar. Het gaat hier niet om een paar maandjes.
Het is gewoon stom van mij dat ik er nooit aan gedacht heb. Ik wilde maar ??n ding en dat was weg. Ik heb 13 jaar geleden letterlijk zoon op de arm genomen en ben met zoons knuffels, mijn paspoort en wat noodkleding weggegaan en ben buiten het bereik van de losse handen van vader van zoon gaan wonen.
We hadden geen samenlevingscontract, waren niet getrouwd en vader heeft nooit financieel bijgedragen. Het was ook voor de tijd van een ouderschapsplan, dus ook dat is er niet.
De enige offici?le papieren die ik heb, zijn de veroordeling van vader voor geweld tegen zoon en mij en de gezagswijziging (van gezamenlijk gezag naar eenhoofdig gezag ivm datzelfde geweld). Ik hoop toch dat ik daarmee kan aantonen dat ik er toch echt al lang weg ben en waarom overleg geen optie is, mocht de verhuurder moeilijk gaan doen?