Zwarte ogen bonen & wat je in de kast hebt staan.

Zwarte ogen bonen & wat je in de kast hebt staan. 

Onderwerp van 00h

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Bosbes
    Wil niet meer bang zijn

    Toon alleen de berichten van Bosbes
    Zo gaaf 00h!
    Ik sla de recepten even op.
  2. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    00h ja die crackers, die te zoute krackers... wat ga ik daar nu mee doen?

    k wil het met bijna geen zout gaan maken maar dan moet het oude baksel eerst verbruikt worden.

    en dat spul 'vlozaad' dat heb ik in de dierenwinkel gezien in giga hoeveelheid, even kijken of het op de markt verkocht wordt in kleinere verpakking..
    20 jan '23 - 12:03:14 / 20 jan '23 - 12:14:07
  3. cool_lizz
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van cool_lizz
    quote:
    Dit schreef Ditty
    Gespleten tuinbonen

    Nachtje wellen, daarna droogdeppen en dan in de oven (met wat olie) of frituur bakken tot ze knapperig zijn.

    Ik vind dat een lekkere snack.

    Wat grappig, ik heb ze toevallig vorige week gekocht, want er stond ‘superfood’ op, en dat kon ik lezen.Smile

    Gisteren heb ik ze gekookt en door gemarineerde+ gebakken aubergine gedaan. Dat was goed eetbaar, samen met Turkse kaas en wat salade.

    Maar dit klinkt nog wel wat smakelijker. Ik ga het uitproberen.
    Plaatje
  4. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    quote:
    Dit schreef cool_lizz

    Wat leuk 00h!
    Ziet er erg lekker uit.
    Het lijkt me wel veel werk.

    Ik kwam hier even reageren omdat ik ook een zak zwarte oog- bonen heb gekocht.

    Binnen 6 weken wil ik er tenminste een paar keer van gegeten hebben.


    Heb je er al wat mee gedaan Lizz?

    Die crackers heb ik in water laten weken, met zeef , ei en nu toch lijnzaad weer in elkaar gezet opnieuw gebakken en veel dunner uitgerold.

    Het is echt niet veel werk hoor!
    En t wordt een mooi deeg.
    Ze zijn lekker en een stuk minder zout.
    Plaatje
  5. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    Er staat hier een "brood' in de broodbakmachine, met zwarte ogenbonen, amandelmeel (stond ook nog in de kast) en vanalles erdoor waardoor ik denk dat het gaat lukken, zo benieuwd!!
  6. cool_lizz
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van cool_lizz
    quote:
    Dit schreef 00h
    Er staat hier een "brood' in de broodbakmachine, met zwarte ogenbonen, amandelmeel (stond ook nog in de kast) en vanalles erdoor waardoor ik denk dat het gaat lukken, zo benieuwd!!

    Oh gewaagd!
    Ik ben benieuwd; het lijkt mij dat het heel compact brood zal worden.

    Ik heb trouwens vorige week twee keer zwarte ogen bonen gegeten; in een smorrelpotje met tomatensaus ui prei en veel kruiden. Daar at ik twee keer van, met wat brood. Ik was er niet ondersteboven van, maar vies vond ik het ook zeker niet. Ongeveer naar verwachting.

    Een van mijn favoriete dansnummers; >>LINK<< =Black eyes beans- Pump itSmile
  7. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    SmileSmileSmile

    t smaakt!
    k Had het mee naar school.
  8. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h

    Dat vlozaad
    die psyllium
    dat wat ik mee zou moeten bakken intrigeert me.
    Het komt van de weegbree plant:



    Het zaad van dit... plantje.
    Je hebt de plant met smalle en brede bladeren, ach wie kent het niet?
    Het moest uit het gazon.. onkruid was het...

    Hoe gezond is weegbree?
    Afbeeldingsresultaat voor weegbree
    De jonge bladeren van de weegbree kun je heel goed in een gezonde salade verwerken. Omdat weegbree een sterke antibiotische werking heeft, remt het bacteriegroei en gaat het ontstekingen tegen. Als je het droogt of er sap van maakt, blijft het lang goed.

Terug naar de lijst