Ik heb nu ongeveer 3 jaar een slowcooker. Ben er heel blij mee en gebruik hem ook heel veel. In de winter wel iets meer dan in de zomer. Vleesgerechten, stamppot, snert en andere soepen. Ik heb de 4.5 liter van crockpot. Alleen hoge en lage stand en warmhouden. En een timer. S morgens alles erin en als ik s middsgs uit mijn werk kom is het klaar. Heb daarnaast nog een gietijzeren tajine. Werkt hetzelfde alleen dan op gas. Daar kun je helaas niet bij weg. Die staat dus stof te happen🫣
-
23 dec '24 - 09:50:51
-
quote:
Dit schreef Mariska2
Lijkt me ideaal bij een stroomstoring. Even op het gas koken en dan in zo'n ding. Misschien het overwegen waard.
Heb je hem al? Wat is je ervaring ermee? Ben oprecht benieuwd.
Nee ik heb m niet maar wel al vaker naar gekeken en gedacht of het iets zou zijn.23 dec '24 - 14:02:09 -
quote:
Dit schreef Marlies
Ik denk dat ik nu een iets uitgebreidere zou nemen, die met een timer.
Heb dezelfde en zou volgende ook met timer nemen.23 dec '24 - 23:40:57 -
quote:
Dit schreef Mariska2
Leuk!
Ik ga ze vandaag maken. En ook een rollade.
Twee slowcookers staan hier klaar.
Rollade nr. 2 zit er nu in, na hem even aangebraden te hebben.
Vanmiddag nog een makreelsalade en een eisalade maken en dan doe ik niks meer24 dec '24 - 12:10:14 -
Maandag zag ik bij de Hoogvliet een Brabantia 3,5 liter slowcooker staan. Zonder timer, maar vond het een mooie prijs om mee te beginnen.
Gisteren pindakip gemaakt met kipdij filet van de Plus. 4 uur laten staan op low. Helaas veel vocht van de kip. Grrrr. Eruit gehaald en nog wat pindakaas toegevoegd. Op zich goed gelukt, alleen door het vele vocht gaat er smaak van kruiden verloren.
Wat is jullie ervaring met kipdijfilet?
25 dec '24 - 19:37:46 -
Ik heb een russell hobbs 3,5 liter zonder timer
En een nieuwere van 6 liter, mét timer
Een timer is wel handiger hoor
Ze hebben wel beide een searing functie, dat is wel fijn, vlees braad ik graag even aan25 dec '24 - 23:58:06 -
quote:
Dit schreef Dianaa
Ik heb een russell hobbs 3,5 liter zonder timer
En een nieuwere van 6 liter, mét timer
Een timer is wel handiger hoor
Ze hebben wel beide een searing functie, dat is wel fijn, vlees braad ik graag even aan
Als blijkt dat ik de slowcooker regelmatig gebruik komt er daarna een met een timer. Ik denk trouwens dat het dan een multicooker wordt omdat je daar in kan aanbraden. Scheelt weer gasverbruik en een pan en kookplaat schoonmaken.
Volgende recept met kip/kipdij zal ik ook eerst even aanbraden. Kijken of dat veel vocht scheelt.
Nu voor morgen op zoek naar een recept met vlees en groenten.
26 dec '24 - 08:16:27 -
quote:
Dit schreef DianaB
Maandag zag ik bij de Hoogvliet een Brabantia 3,5 liter slowcooker staan. Zonder timer, maar vond het een mooie prijs om mee te beginnen.
Gisteren pindakip gemaakt met kipdij filet van de Plus. 4 uur laten staan op low. Helaas veel vocht van de kip. Grrrr. Eruit gehaald en nog wat pindakaas toegevoegd. Op zich goed gelukt, alleen door het vele vocht gaat er smaak van kruiden verloren.
Wat is jullie ervaring met kipdijfilet?
Ik gebruik dit recept. Verschil is dat de kip niet in stukjes gesneden wordt.
26 dec '24 - 10:03:55 -
quote:
Dit schreef DianaB
Als blijkt dat ik de slowcooker regelmatig gebruik komt er daarna een met een timer. Ik denk trouwens dat het dan een multicooker wordt omdat je daar in kan aanbraden. Scheelt weer gasverbruik en een pan en kookplaat schoonmaken.
Extra pan hoeft niet met searing functie
De binnenpan gaat op het fornuis en daarna terug in de cooker
Gasverbruik is verwaarloosbaar27 dec '24 - 00:51:29 -
quote:
Dit schreef Marlies
Ik gebruik dit recept. Verschil is dat de kip niet in stukjes gesneden wordt.
Ga ik dit recept eens proberen. En dan inderdaad niet in stukken.27 dec '24 - 18:02:01 -
quote:
Dit schreef Dianaa
Extra pan hoeft niet met searing functie
De binnenpan gaat op het fornuis en daarna terug in de cooker
Gasverbruik is verwaarloosbaar
Daar heb ik over gelezen. Ook handig.27 dec '24 - 18:03:17
Bericht van Imke is op 17-01-2025 om 21:53:17 uur verwijderd door Imke. Reden: Dubbel |