Gekookte aardappelen invriezen

Gekookte aardappelen invriezen 

Onderwerp van scar

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. scar
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van scar
    kan dat? Ik heb er (expres) teveel gekookt en wil ze zondag of maandag bakken. De eerste lading heb ik dinsdag al gekookt en die kan ik dus niet tot zondag of maandag bewaren.

    Als ik ze invries, kan ik ze dan toch gewoon bakken?
  2. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje
    Kan je gekookte aardappelen invriezen?

    Je kan gekookte aardappels invriezen, maar het wordt niet aangeraden aangezien ze bij het opnieuw verwarmen waterig worden. Een aardappel bestaat voor 80 procent uit water; en wanneer een aardappel ingevroren wordt, zal dit water zich afscheiden van de zetmeelkorrels en andere voedingsstoffen. Na het ontdooien zal de aardappel daarom zijn structuur en smaak verliezen.


    >>LINK<<
  3. scar
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van scar

    okay, portie 1 gaat de prullenbak in. Portie 2 dan ook maar meteen.

    Zonde van dat extra schillen zeg.
  4. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje
    Bewaren van gekookte aardappelen

    ? Bewaartijd in koelkast: 2 dagen
    ? Bewaartijd in diepvries: 3 maanden


    >>LINK<<
  5. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje
    quote:
    Dit schreef scar
    okay, portie 1 gaat de prullenbak in. Portie 2 dan ook maar meteen.

    Zonde van dat extra schillen zeg.


    Ik zou 't proberen, weggooien kan altijd nog.
  6. Poppetje
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Poppetje
    quote:
    Dit schreef scar
    kan dat? Ik heb er (expres) teveel gekookt en wil ze zondag of maandag bakken. De eerste lading heb ik dinsdag al gekookt en die kan ik dus niet tot zondag of maandag bewaren.

    Als ik ze invries, kan ik ze dan toch gewoon bakken?

    Kun je ze niet beter gebakken invriezen?
  7. twelve
    Hey Baberiba

    Toon alleen de berichten van twelve
    quote:
    Dit schreef maartje


    Ik zou 't proberen, weggooien kan altijd nog.


    Zou ik ook doen, en als het niet meer geschikt is om te bakken zou je er misschien nog aardappelpuree van kunnen maken.
  8. scar
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van scar

    Te laat. Volgende keer dus beter plannen.
  9. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje
    quote:
    Dit schreef scar
    Te laat. Volgende keer dus beter plannen.


    Volgende keer in de schil latenSmile

    Aardappelen hoeven niet per se geschild te worden, zeker om te bakken en voor oven bereidingen is schillen niet nodig. Gebruik eventueel een schubhandschoen om de schil van de aardappelen schoon te maken. Of kook de aardappelen in de schil, laat ze dan even ?schrikken? in ijskoud water als ze gekookt zijn. De schil gaat er dan gemakkelijker af en de aardappel blijft warm.
  10. quote:
    Dit schreef scar
    Te laat. Volgende keer dus beter plannen.


    Jammer eventueel had je er aardappelpuree van kunnen maken.
    Dat kan je wel makkelijk invriezen namelijk maar moet je wel lekker vinden natuurlijk. (makkelijk als je bijv stamppot wil maken)
Terug naar de lijst