Wat maken jullie op een verjaardag voor de visite? (Avondeten)

Wat maken jullie op een verjaardag voor de visite? (Avondeten) 

Onderwerp van Dorien

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Dorien
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Dorien
    Als jullie een verjaardag hebben wat geven jullie dan aan de visite als avondeten? Graag met recept Smile
  2. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Heel simpel soep met bolletjes.

    Ik ga niet voor 14 man koken. Smile
  3. Visje
    Terug gezwommen:).

    Toon alleen de berichten van Visje
    Ik ga echt niet koken, is niet mijn hobby. Meestal halen we patat met wat erbij.
  4. Piep
    Laat zich nakijken..

    Toon alleen de berichten van Piep
    quote:
    Dit schreef EllesB
    Ik ga echt niet koken, is niet mijn hobby. Meestal halen we patat met wat erbij.


    Same here, of pizza
  5. cootje
    Alsjestilbenthoorjemeer

    Toon alleen de berichten van cootje
  6. Tegenwoordig soep maar vroeger mocht de jarige kiezen.
  7. Mimi
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Mimi
    Als je het eenvoudig wilt houden.
    Tagliatella koken, spekjes uitbakken, n paar bakjes kruidenkaas erdoor en klaar
    Daar naast macaroni koken, macaroni groenten en gehakt bakken en kant en klare gewone rode saus en pittige rodesaus erdoor Los een bakje met geraspte pittige kaas

    Een salade erbij van 2 soorten sla mozzarella balletjes ( of brokjes ) potje zongedroogde tomaatjes in stukjes en gewone tomaatjes, uitje, btje peper en zout

    Wil je het luxer maken dan zalm ipv spekjes en verse tomaten saus maken Smile
  8. Bosbes
    Wil niet meer bang zijn

    Toon alleen de berichten van Bosbes
    Soep(en) met broodjes

    Bijvoorbeeld groentesoep en kippensoep.
  9. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    Tapas buffet.

    * Glaasje met avocadomousse + garnalen
    * Rolletjes rosbief met roomkaas en rucola op een leuke spies
    * Wraps met gerookte zalm of kip of vega en ook op een leuke spies, aangekleed met gedroogde tomaat, of olijf of iets anders.
    * Dadels gevuld met roomkaas, omwikkeld met pancetta en dan de oven in. ( Die serveer ik warm)
    * Quiche maak ik en snij ik blokjes van en serveer ik ook warm.
    * Stukje stokbrood, met Filet American, plakje ei, gehakte peterselie en een druppeltje mayonaise
    * stukje stokbrood met salades die je lekker vind, kip-kerrie, ei salade of stukje stokbrood met Paté en een lepeltje cranberryjam, toefje peterselie.
    * Kipspiesje met satésaus en twee kroepoekjes erbij, ook warm
    * Balletjes gehakt in tomatensaus ook warm
    * Rookvlees met ei ( eeuwenoude klassieker)
    * leuke kaasplank, ( 3 of 5 soorten kaas, te weten een witschimmel, blauwschimmel, harde snijbare oude kaas, geitenkaas, stilton , aangevuld met noten, druiven, honing , roggebrood, zuurdesembrood en boter. )
    * Spaanse Tortilla, kan lauwwarm geserveerd worden.

    Daarnaast allerlei soorten dipjes en verschillende soorten brood en crackers.

    Tegenwoordig ben ik ook helemaal into de cocktails en mocktails.


    20 jan '23 - 15:15:53 / 20 jan '23 - 15:31:35
  10. Asje
    I wanna feel....

    Toon alleen de berichten van Asje
    Hier worden ze altijd blij van surinaamse bami, met bakjes zuur, tauge, gebakken ei, kroepoek, kipkluifjes
  11. Mimi
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Mimi
    Gevulde aubergine

    2 middelgrote aubergines
    30 gr pistachenoten
    40 gr rucola
    1 ui
    1 teentje knoflook
    1 el harissa kruiden
    200 gr (lams)gehakt
    1 el olijfolie
    100 gr feta
    verse peterselie
    zout en peper naar smaak
    Tzatziki / yoghurtsaus (optioneel)Bereidingswijze
    Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi de binnenzijde met zout en bedek de aubergines met keukenpapier. Laat de aubergines 30 minuten staan. Vervang het keukenpapier ongeveer twee keer zodat het vocht goed door het papier wordt opgenomen.
    Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Verwijder het laatste stukje keukenpapier en besmeer de aubergines met olijfolie. Plaats de ovenschaal met aubergines nu in de oven en bak zin ca. 35 minuten beetgaar.
    Pel ondertussen de pistachenoten en meng ze grof in een keukenmachine. Doe 3/4 van de gemalen pistachenoten (bewaar 1 handje voor garnering) in een mengkom en voeg nu de helft van de rucola toe aan de keukenmachine. Zet de machine heel kort aan, zodat je de rucola ook iets fijnmaalt.
    Voeg de gemalen rucola toe aan de gemalen pistachenoten en roer goed door elkaar. Pel vervolgens de ui en knoflook en maal dit ook fijn in de machine. Voeg dan het gehakt en harissa kruiden toe aan de machine met de gemalen ui en knoflook erin en mix dit kort mee.
    Voeg het gehaktmengsel uit de machine toe aan de kom met o.a de pistachenoten en kneed het geheel met je handen of een spatel goed door elkaar.
    Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak het gekruide gehakt hierin gaar. Voeg de laatste minuut 10 gram rucola toe(bewaar 10 gram voor vulling / garnering). Proef het gehakt en breng evt. op smaak met zout en peper.
    Haal de aubergines uit de oven en haal met een lepel de vulling van de aubergine eruit. Let goed op dat je niet teveel weghaalt van de onderkant want dan kun je de aubergine niet meer vullen. Doe de vulling van de aubergine in een schaaltje en zet opzij (bewaar afgedekt in de koelkast)
    Vul de aubergine met wat verse rucola, het lamsgehakt en verkruimel vervolgens de feta over de aubergines heen. Bestrooi ten slotte met het restje pistachenoten en verse peterselie.
    Je kunt de aubergines zo serveren of nog even kort in de voorverwarmde oven schuiven (ca. 10 minuten) als je gesmolten feta lekker vindt.
    Serveer de gevulde aubergine eventueel met zelfgemaakte tzatziki of een ander yoghurtsausje.


    en als je het helemaal leuk en origineel wilt hebben maak je van rode bieten blaadjes en een blaadje basilicum roosjes en snij je de aubergines niet door het midden maar haal je de bovenkant eraf en hol je hem uit zodat het nog een schoen lijkt.:



    Plaatje
  12. on-my-own
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van on-my-own
    Hier kook ik (indiase of srilankaanse) currie's voor bezoek. Alles is vantevoren klaar te maken. Wel even wat werk maar dat vind ik ook leuk om te doen. Op de dag zelf wil ik liefst zo min mogelijk doen.
    20 jan '23 - 15:46:21 / 20 jan '23 - 19:13:32
Terug naar de lijst