Als jullie een verjaardag hebben wat geven jullie dan aan de visite als avondeten? Graag met recept
-
20 jan '23 - 14:30:35
-
Heel simpel soep met bolletjes.
Ik ga niet voor 14 man koken.20 jan '23 - 14:33:59 -
Ik ga echt niet koken, is niet mijn hobby. Meestal halen we patat met wat erbij.
20 jan '23 - 14:43:17 -
quote:
Dit schreef EllesB
Ik ga echt niet koken, is niet mijn hobby. Meestal halen we patat met wat erbij.
Same here, of pizza20 jan '23 - 14:51:51 -
-
Tegenwoordig soep maar vroeger mocht de jarige kiezen.
20 jan '23 - 14:58:28 -
Als je het eenvoudig wilt houden.
Tagliatella koken, spekjes uitbakken, n paar bakjes kruidenkaas erdoor en klaar
Daar naast macaroni koken, macaroni groenten en gehakt bakken en kant en klare gewone rode saus en pittige rodesaus erdoor Los een bakje met geraspte pittige kaas
Een salade erbij van 2 soorten sla mozzarella balletjes ( of brokjes ) potje zongedroogde tomaatjes in stukjes en gewone tomaatjes, uitje, btje peper en zout
Wil je het luxer maken dan zalm ipv spekjes en verse tomaten saus maken20 jan '23 - 14:59:57 -
Soep(en) met broodjes
Bijvoorbeeld groentesoep en kippensoep.20 jan '23 - 15:01:58 -
Tapas buffet.
* Glaasje met avocadomousse + garnalen
* Rolletjes rosbief met roomkaas en rucola op een leuke spies
* Wraps met gerookte zalm of kip of vega en ook op een leuke spies, aangekleed met gedroogde tomaat, of olijf of iets anders.
* Dadels gevuld met roomkaas, omwikkeld met pancetta en dan de oven in. ( Die serveer ik warm)
* Quiche maak ik en snij ik blokjes van en serveer ik ook warm.
* Stukje stokbrood, met Filet American, plakje ei, gehakte peterselie en een druppeltje mayonaise
* stukje stokbrood met salades die je lekker vind, kip-kerrie, ei salade of stukje stokbrood met Paté en een lepeltje cranberryjam, toefje peterselie.
* Kipspiesje met satésaus en twee kroepoekjes erbij, ook warm
* Balletjes gehakt in tomatensaus ook warm
* Rookvlees met ei ( eeuwenoude klassieker)
* leuke kaasplank, ( 3 of 5 soorten kaas, te weten een witschimmel, blauwschimmel, harde snijbare oude kaas, geitenkaas, stilton , aangevuld met noten, druiven, honing , roggebrood, zuurdesembrood en boter. )
* Spaanse Tortilla, kan lauwwarm geserveerd worden.
Daarnaast allerlei soorten dipjes en verschillende soorten brood en crackers.
Tegenwoordig ben ik ook helemaal into de cocktails en mocktails.
20 jan '23 - 15:15:53 / 20 jan '23 - 15:31:35 -
Hier worden ze altijd blij van surinaamse bami, met bakjes zuur, tauge, gebakken ei, kroepoek, kipkluifjes
20 jan '23 - 15:27:41 -
Gevulde aubergine
2 middelgrote aubergines
30 gr pistachenoten
40 gr rucola
1 ui
1 teentje knoflook
1 el harissa kruiden
200 gr (lams)gehakt
1 el olijfolie
100 gr feta
verse peterselie
zout en peper naar smaak
Tzatziki / yoghurtsaus (optioneel)Bereidingswijze
Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi de binnenzijde met zout en bedek de aubergines met keukenpapier. Laat de aubergines 30 minuten staan. Vervang het keukenpapier ongeveer twee keer zodat het vocht goed door het papier wordt opgenomen.
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Verwijder het laatste stukje keukenpapier en besmeer de aubergines met olijfolie. Plaats de ovenschaal met aubergines nu in de oven en bak zin ca. 35 minuten beetgaar.
Pel ondertussen de pistachenoten en meng ze grof in een keukenmachine. Doe 3/4 van de gemalen pistachenoten (bewaar 1 handje voor garnering) in een mengkom en voeg nu de helft van de rucola toe aan de keukenmachine. Zet de machine heel kort aan, zodat je de rucola ook iets fijnmaalt.
Voeg de gemalen rucola toe aan de gemalen pistachenoten en roer goed door elkaar. Pel vervolgens de ui en knoflook en maal dit ook fijn in de machine. Voeg dan het gehakt en harissa kruiden toe aan de machine met de gemalen ui en knoflook erin en mix dit kort mee.
Voeg het gehaktmengsel uit de machine toe aan de kom met o.a de pistachenoten en kneed het geheel met je handen of een spatel goed door elkaar.
Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak het gekruide gehakt hierin gaar. Voeg de laatste minuut 10 gram rucola toe(bewaar 10 gram voor vulling / garnering). Proef het gehakt en breng evt. op smaak met zout en peper.
Haal de aubergines uit de oven en haal met een lepel de vulling van de aubergine eruit. Let goed op dat je niet teveel weghaalt van de onderkant want dan kun je de aubergine niet meer vullen. Doe de vulling van de aubergine in een schaaltje en zet opzij (bewaar afgedekt in de koelkast)
Vul de aubergine met wat verse rucola, het lamsgehakt en verkruimel vervolgens de feta over de aubergines heen. Bestrooi ten slotte met het restje pistachenoten en verse peterselie.
Je kunt de aubergines zo serveren of nog even kort in de voorverwarmde oven schuiven (ca. 10 minuten) als je gesmolten feta lekker vindt.
Serveer de gevulde aubergine eventueel met zelfgemaakte tzatziki of een ander yoghurtsausje.
en als je het helemaal leuk en origineel wilt hebben maak je van rode bieten blaadjes en een blaadje basilicum roosjes en snij je de aubergines niet door het midden maar haal je de bovenkant eraf en hol je hem uit zodat het nog een schoen lijkt.:
20 jan '23 - 15:45:44 -
Hier kook ik (indiase of srilankaanse) currie's voor bezoek. Alles is vantevoren klaar te maken. Wel even wat werk maar dat vind ik ook leuk om te doen. Op de dag zelf wil ik liefst zo min mogelijk doen.
20 jan '23 - 15:46:21 / 20 jan '23 - 19:13:32