Oh wat super! Dank je wel Joy, Leeuwin, Ezzie en Cootje!!
-
-
Deze is ook zalig.
Ovenschotel met courgette en kip
300 gr kipblokjes
350 gr champignons
3 middelgrote courgettes
1/2 ui
2 el olijfolie
250 slagroom
50 ml water
1/2 blokje kippenbouillon
85 gr geraspte gruyère
zout en peper naar smaak
optioneel: arrowroot of maizena
Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Snijd op een grote snijplank de champignons in plakjes, de courgettes in blokjes en de ui in kleine stukjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de champignons en ui toe. Bak dit 4-6 minuten, totdat ui begint te verkleuren. Voeg dan de courgette blokjes toe en bak dit 8-10 minuten mee.
Laat het na het bakken het overtollige vocht uit de pan uitlekken. Schep de gebakken groente in een kom en maak de pan schoon. Zet de pan weer op het vuur en voeg een el olijfolie toe. Voeg dan de kipblokjes toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak de kipblokjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de blokjes na het bakken toe aan de kom met de groente en pak dan een grote steelpan. Zet de steelpan op een laag vuur en schenk de slagroom in de pan. Voeg de kippenbouilllon en het water toe aan de pan en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken, totdat de saus is ingedikt. Voeg dan de helft van gruyère toe aan de pan en roer dit voorzichtig door de saus. Als de saus te dun is kun je eventueel een tl arrowroot of maizena toevoegen.
Laat nu het overtollige vocht uit de kom met de groente en kip uitlekken. Verdeel vervolgens de gebakken groente en kipblokjes over een ovenschotel en breng op smaak met zout en peper. Schenk de kaassaus over de groente en kip en strooi ten slotte de rest van de gruyère over de schotel. Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken in 4 porties en genieten maar!4 apr '22 - 08:50:44